Foto: Joris Bengevoord

Het was zo ongeveer de laatste witte vlek in Nederland. Petities, acties en heel veel discussie de afgelopen vijf jaar heeft er in geresulteerd dat het buurtschap Woold eindelijk mobiel bereikbaar is. In Kaasboerderij Harmiene Hoeve wordt woensdagochtend de GSM-mast officieel in gebruik genomen.

Het is al weer bijna vijf jaar geleden, in 2013, toen mevrouw Tijsterman 112 wilde bellen voor een gewonde boomverzoger. Maar het lukt haar niet om contact te krijgen met de hulpdiensten. Er volgden acties om ook mobiel bereik in het buurtschap te krijgen.

Luister hier naar de bijdrage van Omroep Gelderland verslaggever Marc Loeven vanuit Woold:

In 2015 werd bekend dat KPN een mast wilde gaan plaatsen in meer gebieden waar slecht mobiel bereik was, ook in Woold. Vervolgens duurde het weer enkele jaren voor KPN en de inwoners het eens werden over een geschikte locatie. In 2017 maakte B en W van Winterswijk bekend dat er een mast zou komen. De familie Hoijtink had toestemming gegeven om de mast op hun grondgebied te plaatsen.

Na de officiële handelingen wordt de ingebruikname van de zendmast gevierd met een buurtfeest.

Door: mediapartner Omroep Gelderland