Prinses Beatrix, destijds Koningin, opende in 2013 het museum. Foto: Bert Nijman

Villa Mondriaan bestaat op maandag 21 mei vijf jaar.Het museum is deze dag speciaal geopend Het museum is deze dag speciaal geopend en de hele dag is de entree slechts €5,-, inclusief een kop koffie of thee en een audiotour. en er zijn dan verschillende soorten gratis rondleidingen.

Om 12 uur is er een rondleiding door een van de junior-directeuren, om 13 uur is er een Duitstalige rondleiding, om 14:00 uur is er een speciale kinderrondleiding, om 15:00 uur een rondleiding door een ervaren museumdocent en om 16:00 uur kunt u rondgeleid worden door museumdirecteur Judith Kadee. In samenwerking met KunstOer kunnen bezoekers daarnaast gratis meedoen aan een workshop ‘Schilder je eigen canvastas in Mondriaanstijl’ en ‘Schilderen op muziek’. 

Vijf jaar geleden, op 21 mei 2013, werd museum Villa Mondriaan geopend door Prinses Beatrix. Sindsdien zijn er veel mooie tentoonstellingen georganiseerd zoals ‘Mondriaan en Nolde in de Natuur’, ‘Figuratie in Stijl’ en ‘Mondriaan en zijn Leermeesters’. Jaarlijks ontvangt Villa Mondriaan gemiddeld 15.000 bezoekers en is het museum een begrip geworden in de Achterhoek.