De hulpdiensten in actie tijdens de zoektocht. Foto: Politie Winterswijk

Het lichaam dat de hulpdiensten dinsdagmiddag vonden bij ’t Hilgelo is van een 21 jarige man uit Eritrea. De man woonde in het Asielzoekerscentrum in Winterswijk en werd sinds maandagmiddag vermist.

Maandagmiddag rond 17.50 uur kwam er een melding binnen van de vermissing bij de hulpdiensten. De 21 jarige Eritreeër was aan het zwemmen met een groepje bewoners van het AZC. “De jongen is van een vlot gesprongen en niet meer boven water gekomen”, meldt de Politie aan RTV Slingeland. Kramp speelt mogelijk een rol bij de verdrinking. De hulpdiensten zochten sinds maandagavond met duikteams, een drone en een helikopter. Ook werd er een dregteam uit Urk ingeschakeld: zij zoeken met speciale apparatuur de bodem systematisch af. 

De verslagenheid is groot bij het AZC. “Iedereen is erg geschrokken. Het nieuws is hard aangekomen en bewoners zijn met elkaar aan het rouwen.” Ook wijkagent Willem Saris toont zijn medeleven. Dit laat hij via een persoonlijke tweet weten: “Bizar; jij vluchte de wereld over op zoek naar  en een . Jij trotseerde daarvoor de grootste gevaren. Dan eindelijk heb je die vrijheid, veiligheid en toekomst gevonden en verdrink jij in het , bizar. “.

’t Hilgelo was maandagavond en dinsdag gesloten voor publiek maar is sinds dinsdagmiddag 16.00 uur weer toegankelijk.