Zondag 29 april tijdens koopzondag waren een aantal boeven onderweg in het centrum en het buitengebied. Tijdens deze ludieke actie van Buurtpreventie Winterswijk werd gevraagd om samen met de boeven een selfie te maken om zo kans te maken op een mooie prijs. 
“Er fietsten zondagmiddag twee boeven door Winterswijk: eentje in het dorp en eentje in de buurtschappen.”, legt wijkagent Berend Jager uiy. “De bedoeling was dat de boeven gevangen werden en dat er een selfie met de boeven gevangen werd.” Het doel van de actie was om Buurtpreventie weer onder de aandacht te brengen. Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. 
”Het mooie van Buurtpreventie is dat iedereen kan meehelpen om Winterswijk een stukje veiliger te maken”, legt burgemeester Joris Bengevoord uit. “Door met elkaar in zo’n Whatsappgroep te stappen kun je elkaar informeren als er dingen aan de hand zijn in de buurt en je kunt met elkaar ook de Politie waarschuwen.”

Winnaars selfie-actie
Deze week gaat de jury van Buurtpreventie Winterswijk, bestaande uit Burgemeester Bengevoord, wijkagent Berend Jager en de trekkers van Buurtpreventie de winnaars bekend maken van de selfie-actie. Deze winnaars gaan met een aantal vrijwilligers van Buurtpreventie naar het trainingscentrum van de politie in Zutphen. Hier staat een rondleiding, een kijkje hoe de politie traint en een les hoe verdachte situaties te herkennen zijn op het programma.