Foto: CDA Winterswijk

Ilse Saris wordt opnieuw wethouder namens het CDA in Winterswijk. De andere twee nieuwe wethouders zijn nog niet bekend. Eerder werd al bekendgemaakt dat er drie wethouders ingesteld zullen worden. Twee namens het CDA en één namens Winterswijks Belang.

Vertenwoordigers van CDA Winterswijk en Winterswijks Belang zijn de afgelopen weken in gesprek geweest met diverse externe partijen uit diverse werkvelden. “Zij zijn zeer tevreden over de opbrengsten van deze gesprekken”, laat gemeente Winterswijk weten. Beide partijen gaan de info uit het maatschappelijke veld verwerken in een coalitieprogramma.

Sollicitatieprocedure
Winterswijks Belang is inmiddels een sollicitatieprocedure gestart voor het aantrekken van een wethouder voor de nieuwe periode. Voor CDA Winterswijk is Ilse Saris wethouderskandidaat. Daarnaast hoopt CDA Winterswijk binnenkort hun tweede wethouder voor te stellen.

Op 9 mei gaat het team, onder leiding van formateur Saris, weer om tafel om verder te bouwen aan de vorming van een nieuw college en een nieuw coalitieprogramma.