Foto: Gemeente Winterswijk

Winterswijkers kunnen zondag 29 april op boevenjacht gaan in de gemeente. Er fietsen dan twee duidelijk herkenbare boeven door Winterswijk om aandacht te vragen voor de Whatsapp netwerken van Buurtpreventie Winterswijk. 

Op zondag 29 april wordt iedereen in Winterswijk en in de buurtschappen uitgedaagd om deze boeven te ‘vangen’. Voor de beste boevenvangers stelt de politie een bijzondere beloning beschikbaar. 

Deel uw foto
Het is natuurlijk niet nodig om de boeven, die worden gespeeld door vrijwilligers van Buurtpreventie Winterswijk, werkelijk te vangen. Het is genoeg om ze op de foto te zetten. Of nog liever met ze op de foto te gaan. Spreek de boeven dus vooral aan. Deel de gemaakte foto op de Facebook pagina van Buurtpreventie Winterswijk of op Instagram met #vangdeboef met een leuke en pakkende tekst.

Winnaars
In de week van 30 april gaat vervolgens de jury van Buurtpreventie Winterswijk, bestaande uit Burgemeester Bengevoord, wijkagent Berend Jager en de trekkers van Buurtpreventie de winnaars bekend maken. Deze winnaars gaan met een aantal vrijwilligers van Buurtpreventie naar het trainingscentrum van de politie in Zutphen. Hier staat een rondleiding, een kijkje hoe de politie traint en een les hoe verdachte situaties te herkennen zijn op het programma.