Foto: RTV Slingeland

De onderhandelingen over een nieuw college van Burgemeester en Wethouders van Winterswijk verlopen in een constructieve sfeer, zo wordt gemeld. Het college gaat bestaan uit twee wethouders van het CDA en één van Winterswijks Belang en wordt uiteraard voorgezeten door burgemeester Bengevoord.

De eerste CDA-wethouder krijgt een portefeuille die overeenkomt met de portefeuille van wethouder Ilse Saris. Het lijkt daarom logisch dat zij, als lijsttrekker van de grootste politieke partij het CDA, deze portefeuille zal invullen.

De tweede portefeuille is een mix van onderwerpen die nu door de WB-wethouders Aalderink en Gommers werde behartigd. Het ligt daarom voor de hand te veronderstellen dat Wim Aalderink deze portefeuille zal worden toegekend.

De tweede CDA-wethouder krijgt een portefeuille met een sterk financieel-economisch accent, waarbij ook duurzaamheid een rol speelt. Het is een portefeuille die tot nu toe grotendeels door scheidend wethouder Te Gronde werd ingevuld, aangevuld met onderwerpen uit de portefeuille van wethouder Gommers gedurende de afgelopen raadsperiode.

Meer over de college-onderhandelingen in een interview met CDA-onderhandelaar Ilse Saris, vanaf zaterdag 21 april op Facebook,vanaf maandag 23 april in de tv-uitzending van RTV Slingeland.