Sportnieuws plaatje week 15

Sportnieuws plaatje week 15
Wie wint de Winterswijkse derby in de 5e klasse B tussen Vosseveld en Meddo? Verder kwamen de honkballers van BSC Hickory weer in actie en kwam er een einde aan de zegereeks van FC Winterswijk.

FC Winterswijk
In klasse 1E is er een einde gekomen aan de overwinningenreeks van FC Winterswijk. Uit bij BWO hikte men tegen een 1-3 nederlaag aan. Job Harmsen kon met rood voortijdig gaan douchen en Maarten Sesink zorgde voor de Winterswijkse treffer. Met 26 uit 20 staat de ploeg nog op een goede 6e plaats. 

Het zaterdagteam van FC Winterswijk ging bij FC RDC met 2-3 de boot in. Henri Elferdink en Antoon van der Worp hadden succes voor de Winterswijkers, maar het bleek niet toereikend. Met 8 uit 13 is de ploeg nog steeds in het bezit van de rode lantaarn. 

FC Trias
In 3C had FC Trias de kans om tegen mededegradatiekandidaat Keijenburgse Boys wat meer uit de buurt van de gevarenzône te komen. Hoe dat uitpakte kunt u zien in de volgende samenvatting, met commentaar van Kevin ten Dolle. 

En met een 1-1 gelijkspel schiet de ploeg dus niet echt veel op. Met 17 uit 19 staat men 4e van onderen en het blijft dus voorlopig nog even billen knijpen. 

VV MEC
In 4C kon MEC het tegen het wat hoger geklasseerde FC Eibergen niet bolwerken. Met 1-2 kwam er een einde aan een reeks goede resultaten. Emiel Dibbets verzorgde de MEC’se produktie en Robert Woordes incasseerde een rode kaart. Met 29 uit 15 staat MEC nog steeds op een mooie 5e plaats. 

Vosseveld en Meddo
In klasse 5B stond de derby Vosseveld tegen SC Meddo op het programma. De Meddonezen schijnen nog steeds in de titel te geloven, ondanks 6 punten achterstand op Rietmolen, maar dan moest er natuurlijk wel nog even van de Vossen gewonnen worden. We waren erbij met de camera en het commentaar is weer van Kevin ten Dolle. 


Door de 1-2 overwinning staat Meddo staat stevig op de tweede stek, maar de achterstand op Rietmolen is nog steeds 6 punten. Vosseveld blijft een lage middenmoter. 

WIKO
De korfballers van Wiko slaagden er in weer eens een overwinning uit het vuur te slepen. De studenten van Vakgericht werden met 19-15 verslagen. Een hoofdrol was weggelegd voor de 17-jarige debutant Deniel Droste, want hij knikkerde de bal 8 keer door het mandje. 

Gonemo
De zaalvoetballers van Gonemo hebben goede zaken gedaan door met 6-4 te winnen van ZVV Sparta Nijkerk. De Winterswijkse doelpunten werden gescoord door Joël Pattiruhu, Saïdjah Johannis (2x), Menno Stemerdink (2x) en Özbey Genc. Dimitri Dekker scoorde ook, maar in het verkeerde doel. 

Avanti
De hockeydames van Avanti kwamen op eigen terrein niet verder dan een 3-3 remise tegen MHC De Mezen. 

Skopein/Wivoc
De heren volleyballers van Skopein Wivoc overklasten met 4-0 tegenstander WSV. De ploeg blijft hierdoor stevig op de tweede plaats staan. Ook het damesteam kwam tot winst, zij het moeizamer door een 3-2 zege op Dash 2. Met een 7e plaats staat dit team laag in de middenmoot. 

BSC Hickory
De crocusjes steken de kop weer op en de honkballers ontwaken daardoor uit hun winterslaap. BSC Hickory ging in Zwolle op bezoek bij de Blue Hawks en wist met 6-5 de eerste zege te boeken. Startende werper Frederik ten Berg wierp 6 x 3 slag, 5 x 4 wijd en kreeg 4 runs tegen. Reliever Damian Jolink stelde de zege veilig met de cijfers 4 x 3 slag, 2 x 4 wijd en 1 run tegen. De Winterswijkers produceerden 5 honkslagen.