gemeentehuis winterswijk
Foto: Michiel Naaldenberg

Dinsdagavond heeft informateur Jan Jacob van Dijk (CDA-politicus) zijn verslag overhandigd aan Ilse Saris, lijsttrekker van het CDA. De conclusie van de politicus is dat alleen de VVD graag verder wil met de huidige coalitie bestaande uit CDA, Winterswijks Belang (WB) en de VVD. 

Afgelopen zaterdag heeft van Dijk met alle zes de partijen gesproken over het nieuwe dagelijkse bestuur. Door enkele andere partijen werden er ook combinaties van CDA, WB of VVD en een kleine derde partij geopperd (GroenLinks, PvdA). Maar daarvoor bleek bij het merendeel van andere partijen weinig draagvlak te zijn. Daarom is Van Dijk tot de conclusie gekomen dat een tweepartijen-coalitie op dit moment het meest voor de hand ligt. De combinatie CDA-WB is daarbij de meest logische concludeerde van Dijk na de gesprekken. Hij adviseert dat deze twee partijen als eerste beginnen met een gesprek over een nieuwe coalitie. 

Nieuw bestuur
Alle partijen gaven ook bij de CDA-politicus aan dat zij vinden dat Winterswijk genoeg heeft aan drie wethouders. Momenteel heeft Winterswijk vier wethouders, waarvan Wim Aalderink op papier minder uren werkt.

De gemeenteraad zal het advies aanstaande donderdag in een extra raadsvergadering om 21.00 uur bespreken.