wivoc heren 1

wivoc heren 1
Foto: Skopein-Wivoc

Afgelopen donderdag was de laatste ronde van de lettercompetitie voor de heren recreanten 2 van Skopein Wivoc. Deze avond bestond de poule uit vier teams en dus waren er drie wedstrijden van twee sets van dertien minuten te spelen.

De eerste wedstrijd tegen Bovo 2 werd er niet zo sterk begonnen, en keek Skopein Wivoc al snel tegen een achterstand aan van vijf punten. Hierna ging het gelijk op en wisten de Winterswijkers de achterstand iets te verkleinen. Helaas ging de set alsnog verloren met 15-18. De tweede set ging een stuk beter en werd afgesloten met een stand van 26-13.

De tweede wedstrijd tegen Bovo 1 werd direct aansluitend op de eerste wedstrijd gespeeld. Op papier de sterkste tegenstander, dus voor Skopein Wivoc vooral plezier hebben en kijken of ze mee kunnen komen. De eerste set lukt dat aardig, maar toch werd de set verloren met 14-19. Ook nu ging de tweede set beter: De opslag liep, er werd gevochten voor ieder punt en alles lukte. Deze set wisten de mannen van Skopein Wivoc dan ook te winnen met 19-13.

De laatste wedstrijd was tegen Actief IJzerlo 2, pas na een uur wachten. De lange pauze heeft Wivoc geen goed gedaan. Tijdens de eerste set weten ze bij te blijven en door aan het einde slim de tijd in de gaten te houden weten, ze een gelijkspel 17-17 te behalen. De laatste set leek niets meer te lukken en de achterstand werd groter. In de laatste minuten volgde nog een mooie serviceserie en kwam Skopein Wivoc nog iets dichter bij, maar winnen zat er niet meer in, deze set ging verloren met 13-20.

Tijdens de prijsuitreiking bleek dat Skopein Wivoc op een gedeelde tweede plek is geëindigd, samen met Actief IJzerlo. Het puntengemiddelde geeft dan doorslag. Skopein Wivoc haalde een score van 1,040 (104 voor en 100 tegen), maar dat van Actief IJzerlo bleek net iets beter te zijn met 1,048 (109 voor en 104 tegen). Tijdens de laatste ronde werd ook bekend gemaakt welke teams door mogen naar het eindtoernooi in Terborg. Door het afzeggen van de nummer 1 uit de A-poule mag Skopein Wivoc hier alsnog naar toe.