zorgconsulent pand

zorgconsulent pand
Het pand waar de Zorgconsulent gevestigd zat. Foto: Google Maps

Zorgorganisatie de Zorgconsulent in Winterswijk is vanaf vrijdag gesloten. Het personeel heeft via de mail te horen gekregen dat de salarissen van maart niet uitbetaald kunen worden en dat het bedrijf daarom het faillisement gaat aanvragen.

Onder de zorginstelling vielen 80 cliënten en 30 medewerkers. Andere zorgverleners zijn nu druk aan het overleggen over een eventuele overname. Dat zegt de directeur van zorginstelling Cumulus Home uit Amsterdam. Deze instelling neemt waarschijnlijk de cliënten in de Randstad over. 

Onder de medewerkers vallen persoonlijk begeleiders, pedagogische medewerkers (orthopedagoog, psycholoog), buddymoeders, medewerkers van de facilitaire dienst, administratief en financieel medewerkers, begeleiders van de dagbesteding, en medewerkers van het cliëntenbureau.

De Zorgconsulent begeleidt en huisvest jongvolwassenen met een lichte verstandelijke handicap in de Achterhoek, de regio Arnhem-Nijmegen en plekken buiten de provincie. In september 2017 was de Inspectie voor de Gezondheidszorg kritisch over de geleverde zorg en noemde die ‘risicovol’, onder meer omdat de cliënten te weinig begeleiders in hun directe omgeving hadden. De directie verzekerde toen dat de problemen werden opgelost.

Door: mediapartner Omroep Gelderland