gonemo atik

gonemo atik

Gonemo heeft zich weer eens een reuzendoder getoond. Tegen titelkandidaat ATIK uit Apeldoorn heeft de Winterswijkse formatie vriend als vijand verrast door met 6-2 te winnen van de kampioenskandidaat.

De voortekenen waren in het voordeel van de Apeldoorners, want zij zijn nog volop in de race om het kampioenschap in de Hoofklasse G. Als ploeg met het minste aantal verliespunten in de competitie waren de bezoekers logischerwijs favoriet in het duel tegen Gonemo.

Overwicht
Ondanks dit gegeven bleek Gonemo bestand tegen de druk. De gasten uit Apeldoorn hadden weliswaar een optisch overwicht, maar tot aan de rust bleef Gonemo prima weerstand bieden. Gonemo-aanvaller Menno Stemerdink bracht zijn team na een opgelopen achterstand langszij, 1-1.

Na de pauze schoot Saïdjah Johannis Gonemo naar een voorsprong, maar nog geen twee minuten later trok ATIK de stand gelijk, 2-2. Vanaf dat moment versnelden de Apeldoorners het tempo, echter Gonemo gaf geen krimp. Verdedigend stond het goed bij de Winterswijkers en het ideaalplaatje was geboren.

Counter
Gonemo loerde op de counter en maakte de scoringskansen met dodelijke precisie af. Respectievelijk Menno Stemerdink, Nick Houwers, Dimitri Dekker en routinier Manuel Marwa brachten kampioenskandidaat ATIK een gevoelige 6-2 nederlaag toe.