bezoek korenburg raadszaal

bezoek korenburg raadszaal
Foto: Gemeente Winterswijk

Leerlingen van basisschool de Korenburg maakten vrijdagochtend in het raadhuis kennis met de lokale politiek. Burgemeester Bengevoord gaf daar uitleg over de komende gemeenteraadsverkiezingen en ook over de rol van de burgemeester en de gemeenteraad.

De kinderen waren goed voorbereid op de kennismaking en stelden heel veel vragen aan de burgemeester. Bijvoorbeeld: waarom is stemmen zo belangrijk? Waarom betalen we eigenlijk belasting? Maar ook persoonlijke vragen: Heeft u weleens Pokémon Go gespeeld?

Bezoek aan trouwzaal
Ook werd er een bezoek gebracht aan de trouwzaal. Het hoogtepunt van de vele kinderen was toch wel het moment dat zij zelf even de ambtsketting van de burgmeester mochten dragen. Na afloop van het geslaagde bezoek kregen de kinderen allemaal een stuk vers fruit, een speldje met het logo van de gemeente Winterswijk en een zonnebril met logo.