gullewaard

gullewaard
Foto: PR

Nel Schellekens en Henk den Herder gaan de horeca verder bedrijven in het Keunenhuis. In de historische boerderij in het Woold gaan zij een proeflokaal realiseren.

Het Keunenhuis is gebouwd in 1908 en is een zogenaamde ‘scholtenboerderij’. Het bevat een schoppe (schuur), een daglonershuisje en een waterput. Het gebouw is in het beheer van Natuurmonumenten en is ook een officieel Rijksmonument.

De historische boerderij wordt het komende jaar verbouwd tot proeflokaal en dat is volgens Nel niet zomaar een klus: “dat wordt een megaklus maar mensenlief, het is nu al zo bijzonder en het wordt nog bijzonderder én geweldiger!”, laat Nel Schellekens weten. Voor de verbouwing van de boerderij krijgt het stel een bijdrage van 120.000 euro via LEADER Achterhoek.

De Gulle Smid
Nel Schellekens en Henk den Herder blijven nog tot eind april werkzaam bij de Gulle Waard. Daarna dragen zij de sleutel van het pand aan de Meester ten Houtenlaan 4 in Winterswijk over aan Marcel Smid en Judy Kesnar. ‘De Gulle Waard’ wordt dan de ‘de Gulle Smid’.

Nel Schellekens staat bekend om het koken met natuurlijke producten van wat er van het land komt, de ‘kop tot kont’ methode. De methode houdt in dat er geen ‘voedselverspilling’ bestaat maar dat je altijd van je ‘afvalproduct’ weer een nieuw gerecht kunt maken.