RTV Slingeland besteedt de komende weken veel aandacht aan de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart in Winterswijk. Op de radio zijn drie zaterdagen in maart gesprekken met lijsttrekkers, is er op 27 februari een rechtstreekse uitzending van een debat met jonge raadskandidaten en leerlingen van de hoogste klassen van het Gerrit Komrij College. De televisie maakt daarvan een uitgebreid verslag, in de laatste week voor de verkiezingsdag geeft de televisie alle partijen in een Lokale Zendtijd voor Politieke Partijen de gelegenheid om het programma toe te lichten.

Op dinsdag 27 februari komt de verkiezingsbus van Omroep Gelderland ’s ochtends naar Winterswijk. Via die bus is ook RTV Slingeland in de gelegenheid rechtstreekse radio-uitzendingen te verzorgen. Dat gebeurt vanaf 10.00 uur op het plein voor het Gerrit Komrij College, vanaf een politieke markt, die bij slecht weer is overdekt. Leerlingen van het GKC maken dan kennis met de ideeën van de zeven politieke partijen die in Winterswijk aan de verkiezingen deelnemen. Tussen 11 en 12 uur wordt overgeschakeld naar de theaterzaal van het GKC. Daar zullen jonge raads-kandidaten onder leiding van RTV Slingeland presentator Judith Woordes een Vragenvuur van leerlingen ondergaan. Aan dat Vragenvuur werken mee: Tim Jonker van WB (33 jr, nr.4), Thomas de Roos van het CDA (25 jr. nr.7), Dominique Rootinck van de VVD (27 jr. nr. 15), Mark ten Pas van de PvdA (25 jr. nr. 3), Loes ten Dolle van D66 (23 jr. nr.1),Maarten Kruisselbrink van Groen Links (23 jr. nr.13) en Paul Hijink van Kansrijk Winterswijk (30 jr, nr1). Van de politieke markt en het Vragenvuur maakt TV Slingeland opnames die nog dezelfde dag op de zender komen.

De drie zaterdagen voor de verkiezingen zijn er op Slingeland FM tussen 10 uur en 12 uur vraaggesprekken met de lijsttrekkers van alle Winterswijkse partijen. Dat betreft dan 3 maart, 10 maart en 17 maart. Uiteraard zijn luisteraars dan in de gelegenheid tot het stellen van vragen.

TV Slingeland zal in de week voorafgaande aan 21 maart iedere dag een andere politieke partij in een Lokale Zendtijd voor Politieke Partijen aan het woord laten. In twee minuten of 400 woorden kunnen de partijen hun programma voor de komende vier jaren toelichten. De reeks begint op maandag 12 maart en eindigt dus op zondag 18 maart.