Wim Aalderink wordt de nieuwe lijstrekker van Winterswijks Belang. Dit werd vastgesteld tijdens de algemeen ledervergadering van de partij. Aalderink neemt het stokje over van André van Nijkerken, die de politiek gaat verlaten.

Wim is unaniem gekozen en de partij heeft alle vertrouwen in hem. “Ik ben daar blij mee en ga er alles aan doen om zoveel mogelijk Winterswijkers achter onze partij te krijgen en te houden. Winterswijks Belang was altijd al mijn partij en na de afgelopen vier jaar nog meer. In die periode was ik wethouder voor Winterswijks Belang en wat mij betreft blijf ik dat de volgende periode. Graag zelfs!”, vertelt Aalderink tegen de partij.

Wim is in 2014 afgestudeerd als historicus. Daarvoor was hij o.a. rayondirecteur voor de ABN-AMRO en zelfstandig ondernemer in Winterswijk. “Ik heb in de afgelopen vier jaar met eigen ogen kunnen zien hoe belangrijk het is om dicht bij de bevolking te staan. Een lokale partij als Winterswijks Belang maakt daarin echt het verschil. Onze kracht schuilt in onze diversiteit en juist daardoor zijn wij het cement in de plaatselijke politiek”, aldus de nieuwe fractieleider. 

Wim had in zijn wethouderperiode van de afgelopen vier jaar sport, werk en inkomen, basismobiliteit en asielbeleid in zijn portefeuille. “Waar ik trots op ben, is dat ik samen met collega Ilse Saris grote stappen heb kunnen zetten in het sociaal domein. Samen hebben we gezorgd dat er geen mensen tussen wal en schip zijn geraakt, dat nog steeds goede zorg wordt geboden en dat mensen die steun nodig hebben, die ook krijgen”.