Netwerkgroep De Compagnie roept verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties uit Winterswijk, Aalten, Groenlo, Lichtenvoorde en Eibergen op een aanvraag in te dienen om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage.

 

De Compagnie doneerde de afgelopen jaren €1.000 aan een stichting of vereniging die tijdens een presentatie aan de leden van de netwerkgroep de meeste stemmen kreeg. Vorig jaar was dat Hospicegroep De Lelie, het jaar daarvoor ging de cheque naar basisschool De Vlier. Dit jaar gaat het enigszins anders, vertelt voorzitter André Onnink. “We willen het geld verdelen, zodat meerdere organisaties kunnen profiteren.” De bedoeling dit jaar is dat ieder lid €50 krijgt en 3 organisaties een bedrag kan toekennen van respectievelijk €25, €15 of €10.

Aanmelden via de website Aanmelden is eenvoudig en gaat via het inschrijfformulier op www.netwerkgroepdecompagnie.nl. Behalve algemene gegevens moet een korte omschrijving van het project/de investering worden ingevuld, en welk bedrag ermee gemoeid is. Maatschappelijke betrokkenheid staat hoog op de agenda van De Compagnie, vertelt André. “We vinden het belangrijk om te laten zien dat we betrokken zijn bij de omgeving waarin we werken. Daarbij kunnen we als groep een groter gebaar maken dan als individuele ondernemer. Omdat we een regionale netwerkgroep zijn, willen we graag goede doelen, verenigingen en stichtingen in de regio oproepen om een aanvraag bij ons in te dienen.” Tijdens de bijeenkomst op 11 december gaan de leden hun voorkeuren uitspreken en het geld toekennen. Inzenden van projecten kan tot en met 30 november 2017.

Ondernemers onder elkaar Netwerkgroep De Compagnie is opgericht in 2012 en telt zo’n 25 leden uit onder meer Winterswijk, Eibergen, Groenlo en Lichtenvoorde. Hun belangrijkste doel is ondernemers helpen om zichzelf en hun bedrijf te ontwikkelen. Het is een laagdrempelige en informele netwerkgroep waar informatieuitwisseling, het opbouwen van een netwerk en gezelligheid belangrijke uitgangspunten zijn. De Compagnie komt een keer per maand bij elkaar bij Brasserie De Compagnie in Winterswijk. Nieuwe leden zijn volgens de voorzitter altijd welkom.