De ‘Dag van Ons Water’ is een informatieve dag in het kader van de landelijke themaweek ‘Week van Ons Water’ van 18 tot en met 25 oktober.

 

Hiermee willen de overheden in Nederland het bewustzijn rondom water vergroten. Op zaterdag 21 oktober organiseert de gemeente Oost Gelre in samenwerking met Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente Winterswijk de ‘Dag van ons Water’. Van 10.00 tot 15.00 uur vinden er diverse activiteiten plaats in en vanuit het gemeentehuis aan de Varsseveldseweg 2 in Lichtenvoorde. Inwoners van Winterswijk zijn die dag ook van harte welkom.

 

U kunt bijvoorbeeld een uniek bezoekje brengen aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie en aan nieuwbouwwijk Flierbeek in Lichtenvoorde. Onder begeleiding krijgt u te weten op welke manier deze wijk klimaatbestendig wordt ingericht. Ook op het gemeentehuis zelf is genoeg te beleven voor jong en oud. Aanmelden voor deze activiteiten kan op 21 oktober in het gemeentehuis. Deelname is gratis. Meer informatie over het programma volgt, maar zet 21 oktober alvast in uw agenda!