Op 12 en 13 augustus van 10.00 – 17.00 uur is Rosenhaege in zuidelijke sferen. Naast de kunsttentoonstelling georganiseerd door Tineke Nusink zullen kunstschilders hun talenten tonen op de lavendelheuvel. Er zijn meerdere standhouders zoals Bert Kots van de Brömmels met zijn excellente geitenkaas en franse hapjes, Hartje Winterswijk woonaccessoires, Het Kinkeltje Brocante, Carla Delderfield met sieraden, Yoannah met Gobelin kussens, Bad & Tafelgoed met linnengoed , een toer boeken met de ‘lelijke eenden’ van Ellen Rasink en vele meer. Sylvia Reinderink van Natuur & Beleving, (ook gespecialiseerd in Natuurwandelingen in Slowakije) geeft een gratis rondleiding in de tuinen over hoe je vlinders kunt lokken, de inrichting van de tuin, Coulisselandschap en de Scholtengoederen, duur 45 min. 0m 11.30 u. 13.00 u. en 15.00 uur, beide dagen, graag voorheen aanmelden.
Op zondag van 13.00 –16.00 uur zorgt de zeskoppige Band Clachán voor spectaculaire Keltische muziek o.a. uit Gallië. Op zaterdag speelt Xandra Storm Franse Chansons op een straatorgel. Zondagmiddag zal Dick Kroes ter verhoging van de feestvreugde op zijn antieke kleine Kanon meerdere schoten lossen.
 
In het Land-Art gedeelte zal de `Blauwe Vredenskudde`weiden, een project van Aktionskünstler  Rainer Bonk . De blauwe schapen werven voor Europa en geven stof tot nadenken. De boodschap luidt: Allen zijn gelijk, een ieder is belangrijk!
Doel is hiervoor bewustzijn te wekken en dit met het blauwe schaap als symboolfiguur te vermiddelen. Ondanks alle etnologische, religieuze of culturele verschillen willen de blauwe schapen met hun speciale charme tot nadenken aanzetten om aan het verbindende te appelleren!Beschermheer van de Blauwe Vredenskudde is het EU-Parlement in Strassburg en Brussel. Een deel van de schapen wordt vervaardigd in werkplaatsen voor behinderde mensen.Rosenhaege is te vinden aan de Bekeringweg 8, Kotten-Winterswijk. Entree €. 5,—met toegang tot alle tuinen. Kinderen gratis, honden aan de lijn zijn welkom. 0031-543-563339.