Het EK Voetbal voor Vrouwen vindt deze zomer plaats in Nederland en dit wordt groots gevierd tijdens het Voetbalfestival in Winterswijk op woensdag 5 april! Het Voetbalfestival wordt georganiseerd door de KNVB in samenwerking met Achterhoek in Beweging en FC Trias. Het doel van deze dag is om meer meiden en moeders kennis te laten maken met voetbal in de Achterhoek en om bestuursleden, trainers en coaches te laten zien welke kansen het meiden- en vrouwenvoetbal voor hun vereniging biedt.

Programma Het Voetbalfestival bestaat uit verschillende onderdelen die voor zowel meiden als moeders ,trainers, coaches, coördinatoren en bestuursleden toegankelijk zijn. Aanmelden kan tot en met vrijdag 31maart 2017 via www.weuro2017.nl/voetbalfestival. Deelname aan al deze activiteiten is gratis. • 14.45 – 16.45 uur: Welpencircuit voor meiden van 6 t/m 10 jaar • 14.45 – 16.45 uur: Voetbalactiviteit voor moeders • 19.00 – 22.00 uur: Ladies Only Spelregelworkshop voor meiden en vrouwen • 19.00 – 22.00 uur: Bijeenkomst ‘Alle meiden centraal binnen jouw vereniging’ voor bestuurders en coördinatoren • 19.00 – 22.00 uur: Kaderscholing ‘Trainen’ voor trainers en coaches Zowel voetballende als niet-voetballende meiden zijn welkom bij het Welpencircuit! Alle deelnemers gaan tot slot naar huis met een goodiebag met twee gratis kaartjes voor de wedstrijd van de OranjeLeeuwinnen op dinsdag 11 april in Doetinchem! Lijkt het je leuk om mee te doen of wil je meer weten? Kijk dan op www.weuro2017.nl/voetbalfestival. UEFA Women’s EURO 2017 in Nederland Het EK Voetbal voor Vrouwen vindt aankomende zomer van 16 juli tot en met 6 augustus plaats in Nederland. Doetinchem is één van de speelsteden. Aan het EK doen zestien landen mee en Nederland is als gastland uiteraard van de partij. Voor meer informatie over het EK, het speelschema en de deelnemende teams, kijk op www.weuro2017.nl of volg het via #WEURO2017!