HARDERWIJK/WINTERSWIJK – De politie heeft gisteren (dinsdag) een 17-jarige verdachte uit Winterswijk thuis aangehouden op verdenking van het plegen van twee overvallen in Harderwijk. De Winterswijker wordt ervan verdacht afgelopen zomer, op 22 juli, Domino’s Pizza aan de Vondellaan te hebben overvallen en op 25 februari van dit jaar de Kruidvat aan de Achterste Wei.

Na beide overvallen stelde het overvallenteam van de politie een uitgebreid onderzoek in en werden bewakingsbeelden van beide zaken gepubliceerd via opsporingsprogramma’s en politie.nl. Na uitzending van de beelden van de overval op Domino’s Pizza kwamen meerdere tips binnen, na het tonen van de beelden van de overval op de Kruidvat was er één reactie. De tips in combinatie met de inspanningen van de recherche hebben ertoe geleid dat de 17-jarige als verdachte van beide overvallen in beeld kwam. Hij is na zijn aanhouding ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

De overval op Domino’s vond plaats op vrijdag 22 juli, rond 22.00 uur, in winkelcentrum Stadsdennen. De overvaller stormde naar binnen en trok een medewerkster die aan het schoonmaken was naar het kantoortje. Daar begon hij te schreeuwen om geld, hierbij dreigde hij met een klauwhamer. Toen de kluis niet snel genoeg opengemaakt kon worden rende de overvaller weg.

Vrijdagavond 25 februari rond 20.15 uur werd de Kruidvat aan de Achterste Wei overvallen. De overvaller eiste geld van de aanwezige medewerkers en ging er vervolgens ook met een geldbedrag vandoor. De betrokkenen van beide overvallen zijn geïnformeerd over de aanhouding van de verdachte.