zandloperfoto

 

zandloperfotoVELDHOEK/AALTEN – Het is nog een heel eind gaan naar de Olympische marathon van Tokio in 2020, maar dankzij steun van loopgroep Zandloper is atleet Gert-Jan Wassink weer een stapje dichter bij zijn droom. Deze week tekenden beide partijen een sponsorovereenkomst, waarbij Wassink financieel gesteund wordt tot aan Tokio 2020 en hij promotie en reclame zal maken voor de Achterhoekse loopgroep voor recreanten en mensen met stressklachten.

Foto: (v.l.n.r.) Henk Mengers, Gert-Jan Wassink en Tom Mengers bij een training van Zandloper. Foto Jan Ruesink

 

 

Voor de 31-jarige Wassink, winnaar van meerdere NK-medailles, zal het leven de komende drie jaar bestaan uit “trainen, eten en slapen”.  En voldoende geld bij elkaar sprokkelen om zich volledig te kunnen richten op zijn droom, de Olympische marathon van Tokio. “Om de limiet van 2.11 uur te kunnen halen, zal ik heel veel opzij moeten zetten”, zegt de in Varsseveld geboren atleet. “Maar aan de andere kant moet ik ook genoeg verdienen om in mijn levensonderhoud en trainingskosten te kunnen voorzien. Ik heb al wel een aantal sponsoren, maar ben nog op zoek naar een hoofdsponsor en probeer daarnaast kleinere fondsen te werven en steun te krijgen bij hardloopliefhebbers via crowdfunding en een supportersclub. De bijdrage die ik nu krijg van Zandloper, is weer een belangrijke stap verder richting Tokio”.

 

                            
Laagdrempelig
Wassink is niet alleen daarom blij met de samenwerking met Zandloper. “Want wat deze loopgroep doet, is heel belangrijk voor mensen. Het is allemaal laagdrempelig en ontspannen, maar je leert er wel de juiste techniek, zodat je zonder blessures en met plezier in beweging blijft. Als ambassadeur van de groep zal ik die boodschap daarom graag uitdragen”.

 

Zandloper is een Achterhoekse loopgroep, die vier jaar geleden in de omgeving van Veldhoek is opgezet door trainer Henk Mengers en heeft inmiddels loopgroepen voor beginners en recreanten in Veldhoek, Lievelde, Aalten, Bredevoort en Lintelo en loopgroepen voor mensen met stressgerelateerde klachten, de zogeheten leefstijlrunning, in Lievelde en Aalten. Henk runt Zandloper nu als bedrijf, samen met zijn zoon Tom Mengers en meerdere trainers.

 

Zonder prikkels
Bij elkaar telt de loopgroep nu 250 leden. Tom:  “Sommigen blijven kort, anderen veel langer. Dat is heel flexibel en zonder verplichting.  Er zit steeds doorstroming in. De een stapt over naar een atletiek- of loopvereniging, de ander blijft met een eigen gezellig groepje samenlopen”.
Gert-Jan Wassink gaat Zandloper als ambassadeur nu ondersteunen met o.a. clinics, presentaties, vermelding op zijn website www.gertjanwassink.nl
  en een promotievideo. Wassink liep deze week nog mee met een Zandlopergroep en zag hoe ontspannen de sfeer was: “Je loopt niet op een baan, waar je toch al gauw stresserig naar je rondetijden zit te kijken, maar lekker in de natuur, zonder prikkels. Zeker voor mensen met psychische klachten is dat erg belangrijk, want met lopen stabiliseer je je hormoonhuishouding weer en hier doe je dat in een ontspannen en veilige omgeving”.

 

Rust
Zelf heeft Wassink na een lastige tijd “met blessures en te veel ballen in de lucht houden” ook zijn leven weer op een rijtje gezet. Door het schrappen van een aantal taken heeft hij ‘rust in het hoofd’ gecreëerd. “Mijn lichaam is nu weer volledig belastbaar, dus ik kan nu weer stapje voor stapje gaan bouwen. Mijn eerste tussendoelen zijn de EK Marathon en de EK Cross in 2018. De limiet voor Tokio is met 2.11 best scherp, maar ik hoop mijn debuuttijd op de marathon van 2.17, later dit jaar omlaag te brengen naar 2.14 of 2.13 en in 2019 of 2020 onder die limiet te duiken.  En dan wordt het Japanse  woordjes leren en sushi eten”.

 

www.lg-zandloper.nl