AHAUS/WINTERSWIJK – De hond uit Ahaus die een week lang vermist was en in Winterswijk teruggevonden zou zijn, blijkt volgens de Münsterland Zeitung toch niet in Winterswijk, maar ergens in Midden-Nederland zijn teruggevonden. Dat meldt de krant op grond van een melding van de eigenaresse, Susanne  Plümer, die aanvankelijk dacht dat de hond die in Winterswijk in de omgeving van de Lidl en Kwantum was gesignaleerd, de hare was. De nieuwe lezing van de Münsterland Zeitung is dat een echtpaar uit Nederland de hond, die eerder was ontsnapt in Barle, in Vreden meegenomen zou hebben in de auto. Plümer meldde een telefoontje te hebben gekregen van iemand die haar in contact kon brengen met de mensen die de hond hadden. Het signalement van de doberman was wijd verspreid op Facebook. Daarop reed ze naar het adres en kon ze de hond, die goed verzorgd was, weer mee naar huis nemen. Waarom het stel de hond had meegenomen, was Plümer niet duidelijk geworden, meldt ze tegenover de krant.”Het belangrijkste is dat ik hem weer heb”.