dobermann

dobermannAHAUS/WINTERSWIJK- Een hond uit Ahaus die bijna een week lang vermist was, is weer terug bij de eigenaresse dankzij de inzet van Winterswijkers die de hond uiteindelijk bij de Kwantum aan de Rondweg Zuid hebben gevonden en opgevangen, zo meldt de Münsterland Zeitung.
De hond, een doberman, was er vorige week vrijdag vandoor gegaan bij een wandeling aan de Vredener Dyk bij Barle, vlak bij Ottenstein, tussen Ahaus en Vreden. Eigenaresse Susanne Plümer plaatste een oproep op Facebook en doordat die massaal gedeeld werd, kwamen er al gauw meldingen binnen vanuit eerst Vreden, waar de hond met een echtpaar was gezien en zaterdag uit Winterswijk, waar de hond ‘Lord’ loslopend bij de Lidl was gesignaleerd. Kennelijk was het dier op een shoppingtour gegaan, want woensdagavond liep de hond bij de Kwantum. Een dag later kwam het verlossende telefoontje dat Lord, die gechipt was, terecht was. Plümer is ondersteboven van alle reacties en inzet aan beide zijden van de grens. “Waanzinnig zoals er hier en in Winterswijk is meegeleefd”, aldus de eigenaresse.

(Foto: privéfoto/Münsterland Zeitung)