rvloop16startvolw

rvloop16startvolwWINTERSWIJK – Met drie snelle topatleten belooft de 5000 meter op de RunVisionloop van zondag 5 maart in een spannende recordrace te ontbranden. Guido Engelen uit Zevenaar, Edwin Wissema uit Zevenaar en de uit Eritrea afkomstige Tewelde Nablish Ukbatsen uit Borculo zijn alle drie goed voor een tijd van zestien minuten en kunnen daarmee het record van survivalatleet Dinant Huurneman van 17.51 aan flarden lopen. De wegwedstrijd van atletiekvereniging Archeus wordt voor de 29e keer gehouden en kent behalve de 5000m ook een 10.000 meter en 15.000 meter en twee jeugdlopen.

Tewelde Nablish Ukbatsen woont sinds een jaar in Nederland, maar is inmiddels geen onbekende meer in Winterswijk. De vluchteling uit Eritrea won in januari nog de 5 km van de KroeseWeverscross en vorig jaar versloeg hij op de nieuwe kunststofbaan van Archeus al twee sterke Duitse atleten. Hij zal in de RunVisionloop  geduchte tegenstand krijgen van Edwin Wissema. De Didammer won afgelopen jaar nog zilver op de 5000m tijdens de NK masters en heeft een persoonlijk record op deze afstand staan van 15.34 minuut. Guido Engelen van Running Team Liemers tenslotte heeft een persoonlijk record van 16.45 op deze afstand en werd dit jaar nog tweede in de altijd sterk bezette Dijkencross in Pannerden.
Wat de ‘eigen’ atleten van Archeus gaan doen is nog onzeker. Vorig jaar pakten Lars Duistermaat en Sandra Wassink de winst op de 10 km en Dinant Huurneman domineerde toen de 5 km. Maar de ogen en vooral benen van Duistermaat en Wassink zijn nu helemaal gericht op de marathon van Rotterdam op 9 april en Huurneman heeft er net een zwaar survivalseizoen opzitten en piekt komende zomer pas weer.

Start en finish van de RunVisionloop zijn op de atletiekbaan van de Hunenbulten aan de Vredenseweg 134b in Winterswijk.  Het parcours voert de lopers door het prachtige buitengebied van Henxel langs de Vredenseweg, over de Schaapsweg, Kobstederweg, Jachthuisweg  en tot slot weer de Vredenseweg. De 5 km-lopers leggen de ronde één keer af, de 10 km twee keer en de 15 km drie keer. De jeugd loopt 800 meter (t/m 9 jaar) en 1500 meter (t/m 15 jaar). Beide afstanden zijn volledig op de atletiekbaan van Archeus. Alle afstanden zijn officieel gecertificeerd door de Atletiek Unie en er wordt met elektronische tijdwaarneming gewerkt.

Het programma ziet er als volgt uit:
10.15 uur:  800 meter  t/m 9 jaar
10.30 uur: 1500 meter t/m 15 jaar
11.00 uur: 5.000, 10.000 en 15.000 meter prestatieloop.
Inschrijven kan tot en met 3 maart op www.av-archeus.nl of tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd in de kantine op sportcomplex de Hunenbulten.