IMG 0044

 IMG 0044WINTERSWIJK – Anita Boschman is Harry Grevers opgevolgd als voorzitter van atletiekvereniging Archeus in Winterswijk. Grevers heeft de vereniging zes jaar geleid, in welke periode de nieuwe accommodatie aan de Vredenseweg werd gerealiseerd. Bram Loman nam het stokje over van Jan Ruesink als secretaris. In de algemene ledenvergadering van Archeus woensdagavond werden beide aftredende bestuursleden bedankt voor hun inzet voor de club. Grevers en Ruesink blijven als vrijwilliger actief voor Archeus.

De nieuwe voorzitter Anita Boschman bedankte Grevers voor zijn volhoudendheid en tomeloze inzet in de totstandkoming van de nieuwe accommodatie. De atletiekclub, die in maart dertig jaar bestaat, beschikt nu over een volwaardig wedstrijd- en trainingscomplex. Van een grasveld achter scholengemeenschap De Driemark verhuisde de vereniging twee jaar geleden naar De Hunenbulten (het voormalige SKVW-terrein), waar nu een zeslaans atletiekbaan van 400 meter ligt en een clubhuis met krachthonk staat.
Boschman is al een jaar bestuurslid van Archeus en heeft zich onder meer beziggehouden met het opzetten van een vrijwilligersbeleid binnen de vereniging.  De onderscheiding voor de vrijwilliger van het jaar, de zogeheten Kei van Archeus, ging dit jaar naar Nicole Nijmeijer-Haarman, voor haar inzet voor de jeugdafdeling.