rvloop16startvolw

rvloop16startvolwWINTERSWIJK – Op zondag 5 maart houdt atletiekvereniging Archeus in Winterswijk de 29e editie van haar jaarlijkse RunVisionloop. Omdat de afstanden officieel gecertificeerd zijn door de Atletiekunie en er met chipmeting wordt gewerkt, is de loop een ideale gelegenheid om goed te meten hoe het met de conditie is gesteld aan het eind van de winter.
De diverse afstanden zijn geschikt voor zowel trimmers als wedstrijdlopers. Traditiegetrouw verschijnen naast het grote recreantenlegioen ook veel regionale toppers en Duitse atleten aan de start. Vorig jaar schreven Nederlands survivalkampioen Dinant Huurneman en Rianne Aarnink de 5 kilometer op hun naam en wonnen Lars Duistermaat en Sandra Wassink de 10 km. Op de langste afstand, de 15 km, was het topatleet Jonathan Kolks uit Bocholt die de overwinning opeiste. Kolks werd afgelopen jaar nog derde op de Duitse kampioenschappen halve marathon onder de 23 jaar.
Start en finish zijn op de atletiekbaan van de Hunenbulten.  Het parcours voert de lopers door het prachtige buitengebied van Henxel langs de Vredenseweg, over de Schaapsweg, Kobstederweg, Jachthuisweg  en tot slot weer de Vredenseweg. De 5 km-lopers leggen de ronde één keer af, de 10 km twee keer en de 15 km drie keer. De jeugd loopt 800 meter (t/m 9 jaar) en 1500 meter (t/m 15 jaar). Beide afstanden zijn volledig op de atletiekbaan van Archeus.
Het programma van de RunVisionloop ziet er als volgt uit:
10.15 uur:  800 meter  t/m 9 jaar
10.30 uur: 1500 meter t/m 15 jaar
11.00 uur: 5.000, 10.000 en 15.000 meter prestatieloop.
Inschrijven kan vanaf heden tot en met 3 maart op www.av-archeus.nl of tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd in de kantine op sportcomplex de Hunenbulten.