skbgambia

skbgambia(door Jan Ruesink)
WINTERSWIJK – De nieuwe missie van SKB4Gambia blijft achtervolgd worden door pech. Moest eerder al de reis verzet worden doordat Corendon de vlucht naar Gambia cancelde, nu gooit de opstand in het Afrikaanse land roet in het eten. De stichting SKB4Gambia, die een plaatselijk ziekenhuis helpt met apparatuur en ingrepen, heeft de reis hierdoor alsnog geannuleerd.Dat meldt de stichting zojuist op haar website.
De reis zou plaatsvinden van 27 januari tot 10 februari. Eerst kon die reis al niet doorgaan omdat Corendon de vlucht annuleerde, maar toen kon alsnog geboekt worden bij TUI, zij het dat de missie een dag verschoven moest worden.
In Gambia heerst momenteel grote politieke onrust en het ministerie van buitenlandse zaken in Den Haag ontraadt Nederlanders op vakantie te gaan naar het land. Er worden namelijk ernstige ongeregeldheden verwacht rond de machtsoverdracht van het presidentschap.

De stichting SKB4Gambia heeft al meerdere missies naar Gambia

uitgevoerd. Een groep van artsen, verpleegkundigen en technici van het Streekziekenhuis Beatrix in Winterswijk reist dan af om gedurende twee weken operaties uit te voeren, collega’s bij te scholen en installaties te onderhouden. 
Over de gevolgen van de annulering van de missie vindt maandag aanstaande overleg plaats in het SKB.