Eind 2016 kleurde heel Nederland even rood. Duizenden kerstmannen kwamen in actie tijdens de Rotary Santa Run en liepen maar liefst € 40.500 bijeen voor de draagbare kunstnier. Vandaag ontving Tom Oostrom, directeur Nierstichting, uit handen van voorzitter Paul van Rooijen en secretaris Danny van der Meulen van de Stichting Rotary Santa Run de cheque met dit mooie eindbedrag.

Tom Oostrom, directeur Nierstichting: “Wij zijn ontzettend blij met dit fantastische bedrag en de inzet van alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt. Hiermee zijn we weer een stap dichterbij realisatie van de draagbare kunstnier die nierpatiënten die afhankelijk zijn van dialyse meer vrijheid biedt.”
“Met de Rotary Santa Run steunt de Rotary goede doelen. Het biedt een mooie harmonie tussen de inzet van de Rotary, Kerst en saamhorigheid. Een deel van de opbrengst van dertien Rotary Santa Runs 2016 kwam ten bate van de Nierstichting voor de ontwikkeling van de draagbare kunstnier,” aldus Paul van Rooijen. De Rotary Santa Runs in Gorinchem, Pijnacker-Nootdorp,  Den Helder, Haarlemmermeer Eersel, Vlaardingen, Breukelen, Houten, Epe, Hilversum, Kampen, Lelystad en Winterswijk droegen allen bij aan het eindbedrag van €40.500 voor de draagbare kunstnier. De Nierstichting bedankt alle Santa Runners voor hun bijdrage aan dit succes en kijkt uit naar een volgende succesvolle loop!