autopalacegroot
autopalacegrootWINTERSWIJK – Het heeft heel wat jaren geduurd, maar de bouwval van de voormalige garage Autopalace aan de Waliënsestraat is eindelijk verkocht. Voor omwonenden betekent dat het einde aan een jarenlange ergernis over hangjongeren, onkruid, ongedierte en een lelijk aanzicht. De nieuwe eigenaar is Hooiland Vastgoed en is al volop bezig met nieuwe plannen, zo meldt de gemeente Winterswijk. Zo is ook de sloopvergunning al ingediend. De gemeente heeft toegezegd om waar nodig mee te werken aan contractuele afspraken met de initiatiefnemers. De buurt krijgt op korte termijn een presentatie van de plannen. De gemeente zal – indien nodig – ook daarbij facilitereren.
  1. Met dit nieuws komt het einde in zicht van de huidige situatie rondom het voormalige Autopalace; een doorn in het oog van de buurt en veel andere Winterswijkers. “Als wethouder ben ik ontzettend blij dat er nu eindelijk schot komt in deze langslepende kwestie. Een woord van dank aan de buurt voor de constructieve wijze waarop we hebben samengewerkt is op z’n plek”, reageert wethouder Rik Gommers op het nieuws.
  2. Het actiecomité, waarmee altijd goede contacten zijn onderhouden, is op de hoogte gebracht en heeft verheugd gereageerd.