sarisilse

sarisilseWINTERSWIJK – Wethouder Ilse Saris is genomineerd voor de verkiezing Beste Bestuurder Kleine Gemeente 2016. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door Binnenlands Bestuur, het vakblad voor bestuurlijk Nederland. Met wethouder Jan Burger (Wijk bij Duurstede) en wethouder Frits Alberts (Borger-Odoorn) is Saris in de race voor de titel. De gemeente Winterswijk is trots op de nominatie en roept inwoners op om vanaf vandaag hun stem op haar uit te brengen.

In haar tweede periode als wethouder is Saris verantwoordelijk voor de portefeuille maatschappelijke participatie en zorg, jeugd(zorg) en onderwijs en economie. “Het is mijn vurige wens om erin te slagen de zorg dichterbij de burger te brengen”, zegt ze zelf.
Bij de raadsverkiezingen in 2014 kreeg Saris lokaal de meeste stemmen. Toegankelijk, communicatief en betrokken zijn de kwaliteiten die eruit springen bij haar nominatie voor beste bestuurder kleine gemeente.
Alle lokale en regionale politici en bestuurders kunnen een keuze maken uit de genomineerden. Daarnaast kan iedere burger stemmen op zijn favoriet. De winnaars worden op donderdag 26 januari bekendgemaakt tijdens Kompas2017, het nieuwjaarsevenement van Binnenlands Bestuur, in het Provinciehuis Utrecht.