rabopasage

rabopasageWINTERSWIJK – Jan Snaphaan, de nieuwe eigenaar van het voormalige Rabobank-terrein is bereid het hek in de Rabobankpassage “af en toe” weer te openen voor het publiek. Hij zegt dat in een reportage over het sluiten van de veel gebruikte doorsteek naar het centrum, die maandag vanaf 16.00 uur wordt uitgezonden op TV Slingeland. Vandaag (zaterdag) was het hek overdag ook weer open voor het winkelend publiek.
Snaphaan is eigenaar van drankenfabrikant Dalphin, dat het oude Rabo-kantooor met bijbehorende parkeerplaats heeft gekocht en in gebruik heeft als  hoofdkantoor. Deze week heeft Snaphaan een hek geplaatst in de wandel- en fietspassage tussen het Rabo-terrein en de Meddosestraat. Dat leidde tot veel ophef omdat veel bezoekers van de bioscoop, de markt en uitgaansgelegenheden in de buurt, daar gebruik van maakten. Er was echter ook waardering voor zijn besluit. Snaphaan had namelijk aangegeven dat Dalphin en buurtbewoners veel overlast hadden van de doorgang. Met name ’s nachts was er veel lawaai van
20161210 120100

uitgaanspubliek en er werd veel geurineerd door feestvierende jongeren. Daarnaast werd de parkeerplaats veel gebruikt door winkelend publiek, waardoor er voor zakelijke relaties van Dalphin amper plek meer was. Snaphaan benadrukt in de reportage dat het hek in overleg met de buurtbewoners is geplaatst en dat die daar erg blij mee zijn. Wel zegt hij dat hij het hek af en toe zal open zal houden voor wandelaars en fietsers. “Maar ik wil me niet op voorhand vastleggen wanneer dat zal gebeuren”.