gemeentehuis1

gemeentehuis1WINTERSWIJK – Winterswijkers hebben gemiddeld de beschikking over één auto per huishouden. Dat is meer dan elders in het land, want gemiddeld telt Nederland 93 auto’s per 100 huishoudens. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Winterswijk telt in totaal 13.180 personenauto’s.
Opvallend is dat in alle buurgemeenten van Winterswijk het autobezit hoger ligt, op 1,2 per huishouden. Mogelijk heeft dit te maken met de graad van verstedelijking, want ook Doetinchem zit met 1 op 1 onder het regionale gemiddelde, terwijl een echte plattelandsgemeente als Bronckhorst met 1,3 auto’s per huishouden relatief het meeste autobezit in de Achterhoek telt.

Het landelijke aantal personenauto’s op naam van particulieren nam in 2015 toe tot bijna 7,2 miljoen, ruim 1 procent meer dan in het jaar daarvoor. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven staan de meeste auto’s geregistreerd. Deze gemeenten zijn samen goed voor een tiende van alle personenauto’s in Nederland.