rotondebataafseweg

rotondebataafsewegWINTERSWIJK – Er komt mogelijk een rotonde op de gevaarlijke kruising Bataafseweg-Steengroeveweg. Ook zijn er plannen voor een vrijliggend fietspad aan de oostkant van de Bataafseweg. Dat blijkt uit plannen van de gemeente, die zijn gepubliceerd op de Facebook-pagina van voetbalvereniging Vosseveld, die een groot belang heeft bij veilig fietsverkeer naar het eigen complex. Op woensdag 7 december is in het gemeentekantoor een inloopavond over de plannen.
De Bataafseweg is al jaren een veelbesproken en zwaar bekritiseerde weg. De smalle en slecht onderhouden weg langs de oostkant van het dorp wordt intensief gebruikt, onder andere door vrachtverkeer van en naar Vreden en Oeding, landbouwverkeer en vrachtwagens voor Sibelco aan de Steengroeveweg. Met name de kruising met die laatste weg staat bekend als zeer gevaarlijk. Daar wordt nu een rotonde gepland. Daar moeten bomen voor gekapt worden, maar volgens de gemeente is er voldoende ruimte voor herplant.

Een ander deel van de weg, tussen de Laan van Hilbelink en de Kottensweg, heeft al een vrijstaande fietsstrook, waar onder andere de voetballers van Trias gebruik van maken. Maar op het deel tussen de Steengroeveweg en de Vredenseweg fietsen ook veel verkeersdeelnemers, onder wie  leden van Vosseveld en atletiekclub Archeus, tussen het gemotoriseerde verkeer. Op dat deel laten ook veel wandelaars hun hond uit, vaak in het donker. Ook dat leidt tot gevaarlijke situaties. Uit de tekening van de gemeente blijkt dat er nu een fietsstrook langs de oostkant van het laatste deel van de Bataafseweg (naar de Vredenseweg)  is gepland.
De gemeente schrijft in een brief aan omwonenden dat er nog diverse onderzoeken lopen voordat  met de uitvoering kan worden begonnen. Ook moeten er nog gronden worden gekocht en moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. “Uitvoering wordt op zijn vroegst verwacht in de tweede helft van 2017”, aldus de gemeente.
Voor het concept-ontwerp van de kruising is er op woensdag 7 december van 17.30 tot 19.00 uur een inloopbijeenkomst in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25.