strafrecht

strafrechtWINTERSWIJK – De rechtbank van Zutphen heeft een 31-jarige Winterswijker veroordeeld voor een dollemansrit door zijn woonplaats. Hij kreeg een gevangenisstraf van 2,5 jaar, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Naast de celstraf legde de rechtbank de man een ontzegging van de rijbevoegdheid voor drie jaar op.
De man reed op 22 juni – met alcohol op en zonder rijbewijs – zeer onbezonnen en veel te hard door de bebouwde kom van Winterswijk. Mensen konden net op tijd voor de auto wegspringen. Er zijn geen doden of gewonden gevallen, maar dat had volgens de rechtbank heel goed anders kunnen zijn.

De Winterswijker is al eerder veroordeeld wegens rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs, maar is er volgens de rechtbank kennelijk nog steeds niet van doordrongen dat hij op die manier niet aan het verkeer mag deelnemen.
De opgelegde straf komt overeen met de eis van de officier van justitie.