wentersch

wenterschWINTERSWIJK – Er zijn geen sloopplannen voor het leegstaande Centraal Gymlokaal aan de Jeugdkerkstraat. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Winterswijk tegenover RTV Slingeland. Initiatiefnemer Michiel van der Vaart van bierbrouwerij Wentersch uitte eerder deze week op Facebook de vrees dat de oude gymzaal weleens tegen de vlakte zou kunnen gaan in verband met de beoogde verkoop van het erachtergelegen oude Eucalypta-pand aan een kerkgenootschap. Dat pand zou dan door sloop van de gymzaal beter in het zicht komen. Wentersch wil zich juist graag vestigen in de voormalige gymzaal. Maar van sloop is geen sprake, aldus de gemeente. Wel bevestigt de woordvoerder dat de gemeente in onderhandeling is met ‘een initiatiefnemer’ over eventuele aankoop en herbestemming van het Eucalypta-pand. De naam van de

evangeliegemeente Spoorzicht is in dit opzicht vaak genoemd als mogelijke kandidaat.
De gemeente Winterswijk bevestigt ook dat het met Bierbrouwerij Wentersch in gesprek is over de eventuele aankoop van het pand van de voormalige gymzaal.