ruitengooien

ruitengooienWINTERSWIJK – De politie van Winterswijk heeft drie minderjarige jongeren uit Winterswijk aangehouden. Zij werden verdacht van een flink aantal vernielingen in de gemeente Winterswijk. De afgelopen weken werden in verschillende straten, met stenen, ruiten van woningen ingegooid. De jongeren hebben tijdens de verhoren bekend betrokken te zijn geweest bij tien vernielingen. De vernielingen vonden plaats op weg van en naar de sportvereniging waar zij lid van waren. De jongeren zijn na verhoor heengezonden. Tegen de jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt.

De vernielingen vonden plaats bij woningen aan onder meer de Ravenhorsterweg, Roenhorststraat, Burgemeester van Nispenstraat, Joost van den Vondelstraat, Oostervoort en Jan Luykenstraat. De incidenten zorgden de afgelopen weken voor veel verontrusting en ophef onder de bewoners van met name de noordelijke wijken in Winterswijk.