glasvezel

glasvezelMEDDO – Ook inwoners van Meddo-Kern krijgen de mogelijkheid om op glasvezel te worden aangesloten. Dat meldt Meddo’s Belang naar aanleiding van gesprekken met kabelbedrijf CIF op de site MeddoNet.

Zoals bekend wordt het complete buitengebied van Winterswijk op korte termijn aangesloten op glasvezel. Tot nu toe was Meddo-Kern hiervan uitgesloten. CIF is echter volgens Meddo’s Belang bereid om Meddo-Kern mee te nemen met de uitrol van glasvezel in het buitengebied. De enige voorwaarde is dat in Meddo-Kern 50% van de huishoudens vóór 1 december 2016 een glasvezelabonnement afneemt. Deze 50% was ook de voorwaarde voor het buitengebied, waar uiteindelijk 64 % is behaald.

Het aanbod is hetzelfde als in het buitengebied. Dat betekent dat men naast een maandelijkse vastrechtvergoeding van € 9,95, kunt kiezen uit een abonnement bij de dienstaanbieders (providers) Caiway, CBizz, Fiber, Solcon en WeServe.

Het afsluiten van een abonnement kan via Obbink in Winterswijk of EP Groot Zevert in Groenlo. Deze zijn ook aanwezig op de informatieavond op 14 november in Spiekerman.

“Wij realiseren ons goed dat dit aanbod van CIF echt een unieke kans is”, aldus Meddo’s Belang. Laten wij er samen voor zorgen dat ook Meddo-Kern klaar is voor de toekomst! Immers straks is de bebouwde kom van Winterswijk, het buitengebied en ook de industrieterreinen van glasvezel voorzien. Hierin mag Meddo-Kern als enig gebied (waar dan geen glasvezel ligt) niet achterblijven.”