abc2014gossink2

abc2014gossink2

WINTERSWIJK – De ABC-cursus hardlopen van atletiekvereniging Archeus start dit najaar op woensdag 16 november op sportaccommodatie De Hunenbulten.

De vier voorgaande cursussen waren een succes en deelnemers waren bijzonder positief over de aanpak en betrokkenheid van de trainers. Dit is terug te zien in het aantal deelnemers dat enthousiast is geworden en na de ABC lid wordt van Archeus. Om de deelnemers nog meer aandacht te kunnen geven, begint deze ABC met een kleiner aantal deelnemers, maximaal twintig. Wacht dus niet te lang met aanmelden.

Het trainingsschema richt zich met korte intervallen en een geleidelijke opbouw op de beginnende hardloper. Als je je aanmeldt,

vragen we je naar je sport- en eventueel blessure-achtergrond. Ook zal een trainer van Archeus je bellen om een beeld te krijgen of de ABC aansluit bij jouw niveau en verwachting. Heb je al enige ervaring met hardlopen, realiseer je wel dat de ABC een intervaltraining is, die begint met korte sets van een minuut afwisselend actief wandelen en dribbelen. In de trainingen hierna wordt dit geleidelijk uitgebouwd.

Heb je al enige hardloopervaring, dan ben je uiteraard ook welkom bij Archeus. Je kunt buiten de ABC om ook kennismaken en meetrainen. De reguliere trainingen zijn op maandag om 19:00 en 20.00 uur, woensdag om 19.30 uur en donderdag om 19.00 uur.

In de ABC is ruim aandacht voor warming up, rek- en strekoefeningen, looptechniek etc.  Ook worden thema’s als schoeisel en blessurepreventie behandeld. Na acht weken wordt de cursus afgesloten met deelname aan de KroeseWeverscross op 15 januari 2017.

Ook deze keer bestaat de cursus uit drie trainingen per week. De hoofdtraining wordt onder begeleiding van gecertificeerde trainers op de woensdag om 20:00 uur gehouden. Daarnaast krijgen de deelnemers een programma voor twee trainingen. Op een aantal zaterdagen kan deze training gezamenlijk gevolgd worden om 10:30 uur.

De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan aan de Vredenseweg 134b in Winterswijk. Kosten zijn € 45,- voor de hele cursus. Koffie of thee na afloop is inbegrepen. Aanmelden kan via www.av-archeus.nl