magische mondriaan lab

magische mondriaan lab

WINTERSWIJK – Villa Mondriaan in Winterswijk is op de Gelderse Museumdag van zaterdag 22 oktober voor €1,- te bezoeken. Voor kinderen zijn er die dag speciale activiteiten zoals het Magische Mondriaanlab.
In het museum is die dag, naast de vaste tentoonstelling over het jonge werk van Mondriaan, ook de tentoonstelling Kunst van Komrij te zien. Daarin wordt de kunst getoond die de grote Winterswijkse dichter en schrijver Gerrit Komrij inspireerde. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan activiteiten, die van 13.00 tot 16.00 uur plaatsvinden in het Villa Atelier van het museum.
Kinderactiviteiten
In het Magische Mondriaanlab kunnen jeugdige bezoekers uitvinden of ze net zo veel creativiteit hebben als Piet Mondriaan.  Ze kunnen als een echte oude meester hun eigen verf met pigmenten en lijnzaad samenstellen. Vervolgens kunnen zij hiermee hun eigen kunstwerk maken. Ze kunnen experimenteren met hun eigen verf en allerlei gewone én ongewone materialen. Van kwast en afwasborstel tot tape, kurk of elastiek. Daarnaast kunnen de kinderen op avontuur in het museum. Voor één dag kunnen zij detective zijn en het Muntenmysterie van Mondriaan oplossen. Hierbij moeten ze op zoek naar de vermiste koffer met het spaargeld van Piet Mondriaan.
Laat je fotograferen
Ook komt fotograaf-kunstenaar Rehaab Al Khazraji op deze

dag van 12.00 tot 16.00 portretfoto’s maken. Bezoekers kunnen zich op professionele wijze laten fotograferen in het Paviljoen voor Hedendaagse Kunst, dat omgetoverd zal worden tot authentieke fotostudio. Voor €29,50 ontvangen bezoekers drie portretfoto’s.