antennemast

antennemastWINTERSWIJK – Telecomprovider Vodafone mag van de gemeente Winterswijk een veertig meter hoge antennemast plaatsen in het buitengebied van Miste. De mast voor mobiele telefonie komt aan het eind van de Vreehorstweg, hoek Brinkeweg. De hoogte van de mast past niet in het bestemmingsplan, maar gemeentebesturen mogen daarvan afwijken. B en W van Winterswijk verlenen Vodafone een omgevingsvergunning, omdat er geen alternatieven in de buurt zijn en de dekking laag is in de omgeving en voor treinreizigers op het nabijgelegen spoor. Ook wordt er geen schade aangebracht aan de natuur, aangezien de mast op een stuk grond met jonge aanplant komt en er geen bomen voor hoeven te worden gekapt.

 

 

 

B en W hebben wel twee voorwaarden aan de toestemming gesteld, namelijk dat er een planschade-overeenkomst wordt getekend en dat er binnen een jaar na het plaatsen van de antennemast streekeigen struweel (zoals meidoorn) met een strook van minimaal 3 m breed wordt aangeplant aan drie zijden rond de mast.