bocholterkirmes
bocholterkirmesBOCHOLT – De Bocholter Herbstkirmes belooft ook dit jaar weer een groot spektakel te worden. De kermis van 14 tot en met 17 oktober, die traditiegetrouw ook veel Achterhoekers trekt, telt dit jaar al 24 grote attracties, waaronder het reuzenrad de Roue Parisienne (foto). Het al  562 jaar oude evenement trekt honderdduizenden bezoekers uit de hele regio.
De kermis biedt vermaak voor jong en oud: voor de kleintjes is er voldoende speelgelegenheid zoals een rondje in de draaimolen, en op vrijdagmiddag tussen drie en vijf uur vindt een speciale ‘seniorenmiddag’ in de Bayernfesthalle plaats. ’s Avonds gaan alle remmen los en kunnen jongeren zich uitleven in razendsnelle attracties met flitsende namen als Hangover – the Tower en Spinning Racer.
Feesttent en vuurwerk
Op vrijdagavond 14 oktober half negen gaat de eerste kermisavond knallend van start met een kleurrijke vuurwerkshow. Daarna vindt om 21.00 uur de officiële opening plaats door de burgemeester van Bocholt, Peter Nebelo, die traditiegetrouw het eerste biervat aanslaat. De dagen daarna zal het bier rijkelijk vloeien in de Bayernfesthalle op de Berliner Platz. Ook vinden hier verschillende optredens plaats.
Bocholt op zijn kop
In de binnenstad zijn op diverse plekken attracties en eet- en drinktentjes te vinden, waar het bruist van de gezelligheid. Markus Kock van organisator Stadtmarketing Bocholt is al maanden druk met de voorbereiding van de kermis: “De voorbereiding kost ontzettend veel tijd, maar dat is het allemaal waard. Voor alle leeftijden is er genoeg te doen tijdens de Bocholter kermis, en niet alleen op de Berliner Platz, maar door de hele stad.”
Openingstijden Bocholter Herbstkirmes:
Vrijdag 14 oktober        14.00 uur tot 2.00 uur
Zaterdag 15 oktober     11.00 uur tot 2.00 uur
Zondag 16 oktober       11.00 uur tot 1.00 uur
Maandag 17 oktober     11.00 uur tot 23.00 uur
Meer informatie op www.bocholter-kirmes.de