etappeolympia

etappeolympiaWINTERSWIJK – De derde etappe van Olympia’s Tour voert de wielrenners donderdag (29 september) langs Winterswijk. De middag-/avondetappe in de internationale wielerkoers gaat van Ulft naar Gendringen en komt naar verwachting tussen 18.00 en 18.30 door het buitengebied van Winterswijk. Vanuit Corle rijdt het peloton over de Corleseweg naar de rotonde Misterweg, waar ze rechtsafslaan naar Aalten. Op de Misterweg is nog een tussensprint (bij huisnummer 165) en een ravitaillering. 

Olympia’s Tour is een koers voor beloften van onder de 23 jaar die zich in de kijker willen rijden voor een profteam. Ook geldt de wedstrijd als voorbereiding voor de beloftenwedstrijd op het WK in Qatar in oktober.

De deelnemende ploegen komen uit onder meer Australië, België, Engeland, Zweden, Zwitserland, Noorwegen en de Verenigde Staten. Ook Lotto-Soudal -23 en het Rabo-development team zijn van de partij.

Het schema voor rit 3B is te vinden op: http://www.olympiastour.eu./images/stage3b.pdf