fennek

 

fennekWINTERSWIJK – De Landmacht houdt volgende week een grote militaire oefening in noord en oost Nederland, tot aan Winterswijk. Het gaat om de Brigade Verkenningseskadron, die van 3 tot en met 7 oktober een verkenningsoefening houdt in het gebied tussen Arnhem, Meppel, Emmen en Winterswijk. Dan traint de eenheid zijn groepen verkenners. Zij zullen zich onder meer verplaatsen met voertuigen en te voet, observatieposten inrichten en verkenningen van routes en objecten uitvoeren.

 

De verkenners mogen niet opvallen. Daarom zullen zij hun observatieposten uit het zicht en buiten de bebouwde kom bouwen. Omwonenden zullen hiervan volgens Defensie weinig tot geen last van ondervinden.

De verkenners treden op met het verkenningsvoertuig De Fennek (foto) en opereren in ploegen van twee voertuigen met elk drie personen aan

boord.

 

De militairen verplaatsen zich bewapend door het gebied, maar er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie. De militairen maken in principe alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen.