Plan Grijsen situatie

Plan Grijsen situatieWINTERSWIJK BRINKHEURNE – Op plan Grijsen in de Brinkheurne komt meer ruimte voor traditionele, vrijstaande woningen. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het advies van B en W, wordt de eis van het ‘boerenerf-type’ op de plek van de voormalige kippenslachterij Grijsen losgelaten. Initiatiefnemer bouwbedrijf Ten Haken wil op die manier meer maatwerk kunnen leveren, dat beter tegemoetkomt aan de vraag.

Op Plan Grijsen is in 2010 een bestemmingsplan (met beeldkwaliteitsplan) voor 17 woningen en natuuraanleg vastgesteld. Toen is ook gestart met de verkoop van de woningen. De natuuraanleg is inmiddels gerealiseerd en zes woningen

zijn gebouwd (fase 1). Tot op heden zijn 11 woningen (fase 2) niet
verkocht.
Met de gewijzigde opzet wil de initiatiefnemer volgens B en W meer maatwerk te leveren en zo beter aansluiten op de vraag uit de markt. Het verzoek gaat niet gepaard met concrete bouwplannen. “Samengevat wordt de gekozen ruimtelijke kwaliteit van een boerenerf met schuurwoningen losgelaten en ontstaat een meer traditionele opzet van vrijstaande woningen”, aldus het gemeentebestuur in zijn advies aan de raad om planologisch mee te werken aan de gewijzigde verkaveling van het project.