logo sportmedx

logo sportmedxWINTERSWIJK – Sportzorgcentrum SportmedX krijgt er in één klap vier vestigingen bij. SMA (Sport-Medisch Adviescentrum) Oost Nederland heeft zich ook aangesloten bij het sportinstituut dat is opgezet door het SKB. SMA heeft vestigingen in Almelo, Apeldoorn, Deventer en Enschede. SportmedX had al vestigingen in Winterswijk, Doetinchem en een franchise-vestiging in Moordrecht.

SportmedX is een instituut voor sport en bewegen met als doel top- en amateursporters verantwoord te laten sporten en bij blessures weer snel op de been te krijgen, door middel van deskundige ondersteuning, van advies tot behandeling en controle. Het behandelteam bestaat uit chirurgen, orthopeden, sportartsen, sportfysiotherapeuten, manueel therapeuten, diëtisten en een podoloog.
SportmedX is in 2013 opgericht als onderdeel van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) in Winterswijk.

In 2000 specialiseerde het SKB zich als één van de eerste ziekenhuizen in Nederland in de behandeling van sportblessures door een multidisciplinair team van specialisten. Inmiddels telt SportmedX zeven vestigingen met een hoofdlocatie in Doetinchem.