2016 09 02

2016 09 02WINTERSWIJK – Het definitieve einde van de oehoe-webcam in de steengroeve is een groot gemis voor toeristisch Winterswijk. Dat stelt VVD-raadslid Tom van Beek in een tweet als reactie op het bericht van Twitteraar Wim Ruesink waarin gemeld wordt dat Staatsbosbeheer de oehoewebcam deze week ontmanteld heeft omdat die te duur werd.

“Geen open dagen meer, geen toegang voor studenten en geologen en onzekerheid voor het theater. Het wordt nu wel erg stil in en rond de Winterswijkse steengroeve”, aldus het raadslid.

Van Beek krijgt veel bijval op zijn noodkreet op Twitter. De oehoe-webcam was met meer dan een miljoen bezoekers een kijkcijferkanon op

internet en trok ook vele vogelaars naar Winterswijk. Staatsbosbeheer zelf meldt op zijn website niets over het weghalen van de webcam uit de groeve. Wel werd in het voorjaar nog gemeld dat er vanaf 13 april geen livebeelden meer zouden komen omdat de oehoe er dit voorjaar niet broedde.