boekstart

 

boekstartWINTERSWIJK – Op dinsdag 13 september zal educatief medewerker Annita Oonk in de Winterswijkse bibliotheek vertellen over het leesbevorderingsprogramma BoekStart. De ochtend begint om 9.15 uur en iedereen is welkom, ook met kinderen.
Sinds een jaar kent de Gemeente Winterswijk het programma Boekstart. De gemeente stuurt naar elke baby die geboren wordt een Boekstartbon, waarmee ouders met hun kindje in de bibliotheek een koffertje met twee boeken en een bibliotheekpasje voor hun kind cadeau krijgen. De bon is ook verkrijgbaar op het consultatiebureau of te downloaden op de site van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.
De gemeente en bibliotheek zien graag dat ieder kind in aanraking komt met leuke (voorlees)boeken. “Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kunt dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.”
In de bibliotheek is een speciale BoekStarthoek ingericht, gevuld met boeken voor heel jonge kinderen. Medewerkers van de bieb laten zien hoe baby en peuter veel plezier kunnen beleven aan (voorlees)boeken.

Boekstartochtenden
Elke zes weken organiseert de Winterswijkse bibliotheek speciale

Boekstartochtenden, waarop voor ouders en kinderen wordt voorgelezen. Daarnaast wordt er regelmatig een onderwerp besproken, zoals motorische ontwikkeling, voeding en (taal)ontwikkeling. Voor deze thema’s worden deskundigen uitgenodigd. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. In de bibliotheek liggen flyers met data en onderwerpen.