vermuseum

 

vermuseumWINTERSWIJK – In het kader van de Open Monumentendag in Winterswijk zijn de twee locaties van de Vereniging Het Museum, de Museumfabriek en Kunst Ende, op zaterdag 10 september geopend. In de Museumfabriek kan het publiek terecht voor de expositie ´Van baby tot kleuter´. Te zien zijn allerhande producten die in het verleden werden gebruikt bij de verzorging van kleuters en peuters, kleding, speelgoed en rekeningen. In de Museumfabriek kan het publiek ook terecht voor de kleine expositie met kleding en gebruiken rond de rouw. Beide exposities zijn ook tot en met 30 september iedere dinsdagmiddag tussen 14 en 16.30 uur te bezichtigen.  Zaterdag 10 september worden tevens enkele demonstraties gegeven op de geheel gerestaureerde historische weefgetouwen. De oudste dateren uit het midden van de 19e eeuw. Deze demonstraties zijn tussen 11.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 15.00 uur. Medewerkers die bij de restauratie zeer nauw betrokken waren, zullen bezoekers informeren over interessante details die te maken hebben met de textiel/geschiedenis van Winterswijk. De Museumfabriek is geopend van 10.00 uur tot en met 16.30 uur. De entree is gratis.

 

In de locatie Kunst Ende aan de Misterstraat is nog altijd de expositie

´Winterswiek Met Varve´ te zien. Deze expositie met werk van de drie regionale kunstenaars Vic Hulshof, Robert Jansen en Henry Wolters loopt nog tot 15 oktober. De drie bevriende kunstenaars schilderen al sinds 2005 in het fraaie buitengebied van Winterswijk. Kunst Ende is 10 september geopend van 10.30 uur tot en met 16.30 uur. De entree is ook hier op de Open Monumentendag gratis.