corsoenco

corsoencoWINTERSWIJK – Corsobouwer Corso & Co heeft moeten besluiten zich terug te trekken uit het bloemencorso van dit jaar. De wagen kon de optocht vandaag, vrijdag al niet uitrijden “omdat na een paar kilometer bleek dat de constructie wat begon te buigen”, zo meldt de groep op haar Facebook-pagina. “Na nadere inspectie werd besloten, dat we het onverantwoord vonden om verder te rijden. We zijn dan ook ter hoogte van de Molenstraat uit de optocht gegaan.”

Terug in de hal is gekeken of er een mogelijkheid was om de constructie te verstevigen, zodat de wagen zaterdag alsnog in het corso zou kunnen meedoen. “Helaas hebben we moeten besluiten om niet te gaan rijden, we vinden dit niet verantwoord omdat de constructie naar ons idee te ver verzwakt is. De veiligheid van onze mensen en van de mensen die het bloemencorso komen bekijken staat voorop.”

“We zijn trots op deze wagen en vinden het erg jammer dat we hem niet

kunnen tonen aan het Winterswijkse publiek. Daarom zal tijdens de optocht en gedurende enige tijd erna de corsowagen worden geparkeerd bij de corsohal op de hoek van de Laan van Hilbelink en Kastanjelaan (op het parkeerterrein aan de Laan van Hilbelink), zodat belangstellenden alsnog een kijkje kunnen nemen. Vanaf deze plek willen we iedereen bedanken die op welke wijze dan ook een steentje heeft bijgedragen aan het ontstaan van deze corsowagen!”